EK graz

Mick zijn ervaring:

Dit weekend stond het Europees Kampioenschap op het programma. Nadat ik het NK vorige week heb moeten laten schieten door een knie blessure was het afwachten of ik voldoende hersteld zou zijn voor het EK.

Het Nederlandse team en ik hebben er alles aan gedaan om op tijd fit te raken maar dat mocht helaas niet baten. Op dat moment besloten om het nationale team te helpen waar nodig was. Zo ben ik de shuttle geweest tussen het hotel en het parcours. Het was erg mooi om mijn teamgenoten te zien rijden.

Ik heb gezien wat voor vechters mijn teamies zijn na tegenslagen wat me niet alleen trots en blij maakt maar wat me ook even de tegenslagen doen vergeten. Kortom het was een top weekend!

Tim heeft het zo beleefd:

Geselecteerd voor het EK XCO U19 in Graz vertrokken wij donderdagmorgen naar Schiphol voor onze vlucht richting Graz.
Op het vliegveld werden wij opgehaald door de KNWU staff. vanaf toen was het vooral rusten en het parcours verkennen.
Op zondag was het zover, om 11:00 klonk het startschot en ik was goed weg. Ik draaide bij de eerste afdaling als 4e het veld in, ik voelde me goed!

Helaas reed ik lek in de afdaling… Na mijn wielwissel was de achterstand al opgelopen tot bijna drie minuten. Maar we beven natuurlijk vol doorgaan!

Uiteindelijk kreeg ik het nog voor elkaar om van ergens rond plaats 50-60 als 26e te eindigen. Dit was erg zwaar met maximum temperaturen van 36 graden op mijn wahoo element, na een uur en een kwartier had ik meer dan 1000 hoogtemeters op de teller.

Een mooie ervaring rijker, maar wel erg teleurgesteld.

Top