Jeroen Boelen pakt eindzege NL Cup

Afgelopen zondag is de NL Cup – Stappenbelt Trophy verreden in Apeldoorn. Een zeer succesvolle dag en het podium werd meerdere malen door onze renners bezet.

In het dagklassement pakte Kiki van Asselt een mooie 3e plek. En dat na een racedag op het AMK (zaterdag) waar Kiki van Asselt een 1e plek pakte. In het eindklassement van de NL Cup werd Kiki 2e!

Bij de Elite renners was het een zinderende strijd om de vertrokken Marc Bouwmeester terug te halen die ver was uitgelopen in de eerste 2 ronden. In een denderende trein reden Jeroen Boelen, Jeroen van Eck en Eric Groen ronde voor ronde het gat steeds een beetje verder dicht. Het lukte helaas niet om Marc Bouwmeester nog terug te halen, en vochten onze renners om plek 2 en 3. Jeroen Boelen moest uiteindelijk Jeroen van Eck en Eric Groen laten gaan. Met een goede aanval wist Eric Groen uiteindelijk plek 2 te pakken en werd Jeroen van Eck 3e. Het eindklassement kon worden opgemaakt en Jeroen Boelen trok de eindzege naar zicht toe.

Maikel Kleiboer (11e) en Rob Gambon (5e) reden allebei ook een prima race. Maikel had wel wat pech met een valpartij en Rob zag zijn kaarsje uitgaan 2 ronden voor het einde.

Gert Stappenbelt domineerde in zijn klasse op alle fronten en wist zowel op het AMK (zaterdag) als in de NL cup het dagklassement te winnen en pakte tevens de winst in het eindklassement.

Een prachtig resultaat dus afgelopen weekend en we kijken dan ook uit naar de resultaten op het NK.

Top