Teamverslag van de wedstrijden in Oldenzaal

Dit weekend was het team actief bij de wedstrijden in Oldenzaal (NL MTB Cup). De organiserende vereniging ‘Het Twentse Ros’ had er een heel mooi parcours neergelegd. Helaas kon het team niet op volledige oorlogssterkte aantreden, want Maikel Kleiboer en Jeroen Boelen moesten zich beiden in verband met ziekte afmelden. De eer werd dus hoog gehouden door Jeroen van Eck, Erik Groen, Kiki van Asselt en Rob Gambon.

Masters 50+

Opnieuw was Gert Stappenbelt sterk bij de Masters 50+. Hij eindigde op een tweede plaats achter Jan Weevers. Klasse Gert!

Elite-Vrouwen/Belofte-Vrouwen/Amateur-Vrouwen

In deze samengestelde vrouwencategorie stond Kiki van Asselt voor het team aan de start. Onder de hoede van Gert Stappenbelt heeft ze afgelopen winter flinke stappen vooruit gezet. Na een stuurfoutje bleef Kiki achter een boom blijven hangen, maar kon toch weer aansluiting vinden. De gemotiveerde Apeldoornse werd voor haar doorzettingsvermogen beloond met een 5e plaats algemeen.

“Na de ronde verkend te hebben, wist ik al wel dat ik er direct bij moest zitten met de start. Ging als 4e het bos in, maar het bleef bij de eerste ronde toch echt een grote groep van ongeveer 15 vrouwen. Na de eerste ronde werd er een beetje gas gegeven en wapperde er ongeveer 10 vrouwen af. Ik had het zwaar om in de 2e ronde het tempo teKiki van Asselt volgen. Begin 3e ronde werd ik weer iets frisser en voelde ik me eigenlijk steeds beter. Na ongeveer 4 rondes reden we nog met z’n 3en en reed ik nog steeds heel makkelijk. Twee rondes voor het einde bleef m’n stuur haken achter de boom. De focus was een beetje weg. Heel erg dom van mezelf, had niet mogen gebeuren! Duurde even voor ik weer op de fiets zat en ging weer verder op een 5e plaats. Had even moeite om het ritme te vinden. Na ongeveer een halve ronde kwam er nog iemand aansluiten, maar ik vond toen ook weer wat meer m’n ritme. Samen met haar de wedstrijd verder gereden en ik wist dat ik voor het laatste bochtenklimmetje voorop moest zitten, wou ik nog 5e worden. Dat lukte goed en alles gezet op het laatste stuk. Dat was goed gelukt en met een redelijk gaatje op nummer 6 over de finish gekomen. Een 5e plaats voor mij dus. Achteraf gezien had ik in de kopgroep gewoon moeten aanvallen. Zeker een leerzame wedstrijd voor mij en heb er een heel goed gevoel aan overgehouden”

Elite-Mannen/Beloften

Helaas konden Jeroen Boelen en Maikel Kleiboer door ziekte niet aan de start verschijnen. Daardoor gingen alleen Jeroen van Eck en Erik Groen in deze categorie voor een podiumplaats rijden. Jeroen van Eck was extra gemotiveerd om in Oldenzaal een goed resultaat neer te zetten na de tegenvaller in Burgh-Haamstede. En dit keer kon hij de wedstrijd met een veel positiever gevoel afsluiten met een vijfde plaats! Twee plaatsen vóór Erik Groen, die helaas te maken kreeg met een lekke band.

Jeroen van Eck“5e plaats op 22 sec van de winst. Uiteraard was dat gat vele malen groter geweest als Erik niet had lek gereden.Ik voelde mij voor het eerst weer sterk, tactisch beter en richting het einde reed ik nog bijna het gat naar de kopgroep dicht. Mooie vooruitgang, goede opsteker.”

“Benen waren goed vandaag! Na 1.5 ronde kon ik wegrijden van de kopgroep en al snel een mooie voorsprong bij elkaar rijden. Denk ongeveer 45 seconden, totdat ik lekErik Groen reed. Liep heel langzaam leeg en merkte het net na de post ook pas. Daarom veel tijd verloren en met flinke achterstand de achtervolging ingezet. Uiteindelijk teruggereden tot plaats 7 en had de kopgroep weer in het vizier. Voor mij mocht het een ronde langer duren! 😉 Balen van de lekke band, maar ben erg tevreden met de vorm! Kijk al uit naar volgende week”

Junioren

Rob Gambon“Voelde me vandaag erg sterk. Ik wist dat ik na de asfaltklim als eerste het bos in moest. Ik lag 2e toen we het bos ingingen. Daarna nog een domme fout gemaakt op een stuk waar 2 lijnen lagen. Begon daardoor de sprint op een 3e plek. Met het blote oog was niet te zien of dat ik 3e of 4e was. Helaas werd ik 4e. Niet tevreden over de uitslag, maar wel over hoe de wedstrijd verliep.”

Top